Sejarah kami bermula di sini...

Followers

Selasa, 17 Februari 2009

SEMUALAH DIA PUNYA


Mari Kita Ketawa
Ada satu cerita ni tentang c Ali yang TERLAMPAU minat sama warna MERAH. Asal saja nampak benda yang warna merah, dia punyalah itu semua. Apa lagi kawan2 c Ali ni geram sudah sama c Ali nga ta'an (tahan) ja.
Suatu masa konon dorang ni pergi jalan2 dengan menaiki kereta. Hampir sepanjang jalan itu mulut c Ali inda pandai diam. Asal nampak saja warna merah, naah..dia punyalah itu semua.
Nadarakan ko minat. Alamas oku mekinongou diti real story diti.
Jadi ngam2 borang limpas kuburan Cina.. Adalah baitu tanda warna merah. Itu kawan c Ali tanyalah sama c Ali konon..
Kawan Ali : Li, itu pun ko punya ka?
Ali : Eh..itu bukan. Itu bukan saya punya.(c Ali mogimbaba'a po)
Kawan Ali : Ko bilang asal merah ko punya semua.
( meriah kereta dorang dengan hilai tawa..hehehee . Araat no kabarasan e Ali nogulian )
NOTA: Fikir2kan renungannya.

4 comments:

ison on 17 Februari 2009 4:01 PTG berkata...

Haha... tingkadai ino nong. Milom po tu karaag dot tiwow ka di illie obo.

AragangTandik on 17 Februari 2009 4:13 PTG berkata...

ha ha ha teringat saya sama sia punya anak buah - kecil lagi baru 4 tahun lebih kurang lah - telampau minat sama warna 'pink'. Semualah 'pink' dia punya. baju pink, kasut pink, beg pink,asalkan pink dia mau - dia bilang lagi kalu dia besar dia mau beli kereta 'pink'.

Cherry on 17 Februari 2009 10:17 PTG berkata...

teringat saya masa kicil2, asal buka buku berebut2 siapa punya barang yang ada dalam gambar... biasanya makanan... hahahaha... lepas tu ada sound effect dan aksi makan lagi... pastu misti cakap 'ummm... sadap...."

Tanak Gouton on 17 Februari 2009 10:44 PTG berkata...

Fanatik warna ba c kawan ni hehee.
Macam anak kawan saya..pantang betul dia nampak gambar Datuk Siti Nurhaliza, pasti dia kerat dan tampal dalam buku khas..:)

 

SALIMANDUT VILLA Blak Magik is Designed by productive dreams for smashing magazine Bloggerized by Blogger Template © 2009