Sejarah kami bermula di sini...

Followers

Ahad, 1 Februari 2009

DARI SALIMANDUT KE PULAU BANGGI


Salam semua...
Sudah terlalu lama saya tidak posting apa2 dalam blog saya ini.Rindu pula. Bukan tidak mahu post apa2 cuma baru2 ini saya kurang sihat.Syukur kepada TUHAN kerana masih beri saya peluang untuk hidup.
Hari ini,adik saya Cikgu Juani Tuyundo akan kembali ke Pulau Banggi setelah bercuti selama seminggu sempena perayaan CNY.Suami saya yang menghantarnya ke pelabuhan di Kudat. Saya kira mau ikut juga tapi saya belum sembuh betul, nanti otingkau bilang dusun jadi saya di rumah saja dengan My3 Hero yang kaya gelagat..
Adik saya tidak keseorangan masa ini..Geng karas masa di SMK.Tandek dulu iaitu Jackson Jailip pun mengajar di Pulau Banggi juga namun di sekolah yang berasingan.Sama2lah dorang membelah samudera demi menyemai bakti kepada anak2 Sabah.
SANGURU kenal juga ini dua urang penyamun ni... Dalam gambar, yang pakai baju merah bertopi tu adik saya Cikgu Juani Tuyundo..Yang pakai baju biru + oren berkolar tu Cikgu Jackson Jailip dari Kg.Mangkalua atau Kg.Talantang tu.Saya lupa sudah...apa pun yang penting dua orang manusia ni berasal dari Tandek,Kota Marudu..hehee
 

SALIMANDUT VILLA Blak Magik is Designed by productive dreams for smashing magazine Bloggerized by Blogger Template © 2009