Sejarah kami bermula di sini...

Followers

Isnin, 26 Januari 2009

BANTU SAYASalam semua..
Kepada semua pengunjung blog saya ini, sudi2lah memerhati dan bantu mamilih mana satu logo yang paling sesuai untuk diiktiraf sebagai logo MARUDU BLOGGERS..
MARUDU BLOGGERS adalah sebuah blog kumpulan dari anak2 daerah Kota Marudu yang bertujuan untuk mengekspos dan mengupas segala sesuatu berkaitan dengan daerah Kota Marudu..
Untuk keterangan lanjut tentang MARUDU BLOGGERS(MB), sila layari
http://marudubloggers.blogspot.com.

Untuk mengundi logo di atas juga boleh dibuat dalam blog MARUDU BLOGGERS..
Semoga semua undian kalian dapat membantu kami memilih logo terbaik untuk MB.

Terima Kasih..

HAPPY CHINESE NEW YEAR..KAWAN LAMA..


Hari ini tak tersangka bahawa aku akan bertemu dengan sahabat lamaku..c UNGU namanya. Baru ja aku melayari blognya dan menanam niat untuk bertemu dengannya, Thanks to GOD kerana menunaikan hasrat hati kecilku..

Kalau berjumpa,memang masih macam dulu2.Riuh seolah2 dunia ini milik kami saja.
Kata2 yang kaya dengan gaya bahasa dan penuh humor masih tak hilang dari bibir..ada saja perkataan lucu yang tersembur keluar dari mulut kemudian diiringi dengan hilai tawa yang mampu menggamit perhatian orang sekeliling.. mungkin dalam hati diorang "Mulau kali ini 2 orang perempuan cantik ini.." Aaahh..! peduli apa aku.Bukannya teriak macam orang histeria pun. Pertemuan yang tidak disangka2..woi..kangku kie.

Tapi yang paling lucu tu kan cerita c UNGU tentang 'GRADUAN'..mingkaso banar kie..hahaaa
Kepada semua member2 dulu (Jas,Bon,Jus,Boboy,Cath,Ida dll) i'll always remember you all!
Kalau semua pembaca mau kenal kawan saya c UNGU ni, layarilah blognya
'http://u-ungu.blogspot.com' UNGU ada di sana..

Ahad, 25 Januari 2009

..TAKZIAH UNTUK KELUARGA ARWAH USTAZ ISMAIL (PITAS)..


Salam buat semua..
Sudah lama saya tidak post apa2 dalam blog saya ini.. bukan tiada idea. Mencurah-curah ja idea ni tapi saya sibuk pasang manik di baju pengantin kawan saya bo.. Itu yang macam alamas ja tu..hehe.Nanti kalau saya sudah siap pasang manik, saya akan ambil gambar dan upload di sini..(Sambil2 promosi bo..hehe. subai kiakal ka ri.)

Entry saya dalam ruangan blog Salimandut Villa kali ini ialah ucapan TAKZIAH kepada keluarga Arwah Ustaz Ismail dari Pitas yang mencurahkan khidmat bakti kepada murid2 SK.Tumunda Salimandut atas pemergian arwah buat selamanya.

Walaupun saya tidak mengenali arwah, namun pemergian arwah begitu ditangisi oleh kanak2 SK.Tumunda Salimandut yang tidak disangka2. Jelas arwah seorang yang begitu disenangi.

Berita ini saya dengar petang tadi.. sampai saja di rumah dari KK, sya mengajak My3 Hero pulang kampung.. kami melepak di Gerai Sup Beliau Maman Ondu, sebab ngam2 mama saya pun ada di sana masa tu minum kupi (bilang Sanguru). Rancak betul dorang bercerita tentang Arwah Ustaz Ismail yang meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya di Pitas.

Menurut berita, arwah dalam perjalanan dari Pitas setelah mengadakan kenduri 100 hari arwah bapanya dan menuju ke KK untuk berlepas pulang ke Semenanjung melawat isteri yang baru selamat melahirkan anak pertama..(Aduhh..sebak betul saya). Isteri arwah juga seorang guru. Belum separuh jalan, arwah menemui ajal di jalan raya.. Ramai murid2, ibubapa murid, rakan2 guru yang datang ziarah hari ini di rumah arwah di Pitas.

Hasrat untuk melihat cahayamata tidak kesampaian.. Saya tak dapat bayangkan perasaan isteri tercinta arwah bila mendapat berita DUKA ini. Semoga Tuhan memberikan kekuatan kepada isteri arwah, dan mencucuri rahmat kepada arwah dan ditempatkan di kalangan mereka2 yang beriman..Amin.

Ajal, maut dan segalanya ditangan Tuhan..

NOTA: Berhati-hatilah di jalan raya.
 

SALIMANDUT VILLA Blak Magik is Designed by productive dreams for smashing magazine Bloggerized by Blogger Template © 2009