Sejarah kami bermula di sini...

Followers

Jumaat, 13 Mac 2009

AYAT CINTA


Kisah ini sebenarnya kisah benar yang berlaku di Kg.Salimandut bertahun2 dulu. Kawan2 saya juga yang mengalami kisah ini. Bikin sakit perut juga ketawa kalau saya ingat balik..

Ada kawan saya ni merangkap sepupu merangkap anak buah juga..terlampau banyak betul ini merangkap ini.Apa boleh buat,sebelah menyebelah ada kaitan, kulut mengulut nopo bo.

Yang perempuan ni namanya c Bidah. Ada seorang jejaka minat abis sama dia. Kalau kami mitatabang (Gotong-royon) tanam padi dulu2, ada saja muka ini jejaka. Bukan orang lain juga ba itu jejaka itu. Suatu hari itu jejaka mengutus surat pada c Bidah. Ramai2 kami baca. Pendek saja isi itu surat tapi betul2 POWER dia punya ayat-ayat cinta.Ong yoku tu otugirak, naah..siongo po. Nakalabai nopo bo tirak.
Demikian ayat cinta itu;

KEPADA BIDAH..
BID...MAAFKAN AKU KERANA TIDAK DAPAT MENYAMBUNGKAN PERASAAN KU INI.
AKU CINTA PADAMU.

Bingung2 c Bidah baca itu surat. Tergantung dia punya isi. Namun pada pengertian saya maksud c jejaka dengan ayat " tidak dapat menyambungkan perasaan" ialah tidak dapat meluahkan cinta dia. Entah betul ka tidak tafsiran saya ini.
Sejak hari itu mereka berdua ini jadi bahan usikan kami dengan mengungkapkan "Bid..maafkan aku kerana tidak dapat menyambungkan perasaan ku ini"..hahah. Mombubut mari c Bidah tigiranan dagai kie...hehee

NOTA: Tulungai oku po dikoo ka menafsir nunu ot korotiyon dilo.Alamas oku..:) konko pogowulon ot nunga kie Ison.illie. hahaa..mongodut mari ot tongkuyu..hehe

Selasa, 10 Mac 2009

BETUL2 SIBUK..


Ai na...betul2 saya sibuk minggu ni , minggu depan dan minggu depan lagi.
Banyak betul kerja sosial mau buat.
Terpaksa memerah otak paling dalam kasi keluar semua idea bahasa. Nokokodou sudah ni utak saya. Blog kawan2 pun saya sempat lawat dan baca saja tapi tidak sempat kasi tinggal ulasan.
Apa pun semoga segala usaha murni ini dapat memartabatkan kedudukan kita di mataNYA..
 

SALIMANDUT VILLA Blak Magik is Designed by productive dreams for smashing magazine Bloggerized by Blogger Template © 2009