Sejarah kami bermula di sini...

Followers

Rabu, 17 Jun 2009

KONVOKESYEN INSTITUT PERGURUAN ZON SABAH 2009


Cikgu Juani Tuyundo

Cikgu Yanidah Majanon

Aku, Adik Juani & Mama

16 JUN 2009 (Selasa),
Saya dan mama menemani adik saya Juani untuk Konvokesyen Institut Perguruan Zon Sabah 2009 bertempat di Gradn Ballroom The Megellen Sutera, Sutera Harbour Resort Kota Kinabalu.Seramai 1000 lebih graduan telah menjalani konvo tersebut dari empat buah IPM Sabah iaitu IP Kent (Tuaran), IP Gaya (Kota Kinabalu), IP Keningau & IP Tawau.

Konvokesyen itu telah disempurnakan oleh YBHG.dato' Misrah B. Haji Ibrahim, Pengarah Bahagian Pendidikan Guru, Kementerian Pelajaran Malaysia.Dalam ucap tama beliau, beliau menyeru kepada semua guru bertuah yang konvo pada hari itu supaya dapat memberikan komitmen sepenuhnya terhadap kerjaya keguruan yang memikul tanggungjawab berat dalam melahirkan warga yang berjaya untuk negara bangsa Malaysia.

Apa yang mengharukan saya ialah rupanya banyak Permata Bangsa dari Kota Marudu yang bertuah menjadi guru untuk mendidik bangsa Malaysia.
TAHNIAH untuk:

1. Cikgu Theresa Kambayuan
2. Cikgu Faridah Jabil
3. Cikgu Fancy Sami
4. Cikgu Winnie Jonib
5. Cikgu Usvert Simbir
6. Cikgu Anwar Ibrahim
7.Cikgu Mita
dan ada lagi beberapa orang yang saya betul2 lupa nama mereka.

NOTA: Jadilah warga pendidik yang matang ke arah memartabatkan maruah bangsa generasi muda Malaysia yang semakin mencabar dunia.

Isnin, 15 Jun 2009

SELAMAT BERTUGAS BUAT GURU2


Sedar tak sedar cuti sekolah telah pun berakhir.
Bermula balik sesi menghantar dan mengambil anak2 ke sekolah.

SELAMAT BERSEKOLAH UNTUK SEMUA KANAK2 SEKOLAH
& SELAMAT BERTUGAS SEMULA UNTUK SEMUA GURU
SELURUH MALAYSIA.


PEACE OF MALAYSIA!
 

SALIMANDUT VILLA Blak Magik is Designed by productive dreams for smashing magazine Bloggerized by Blogger Template © 2009