Sejarah kami bermula di sini...

Followers

Sabtu, 10 Januari 2009

SK.TUMUNDA SALIMANDUT


Hai semua..kali ini saya posting gambar2 SK.TUMUNDA SALIMANDUT bagi memenuhi permintaan Saudara Kanil Dayou(Kamaman ku).Juga untuk tatapan semua yang pernah bergelar bekas murid di sekolah ini suatu ketika dulu.Di sinilah bermulanya era pendidikan kita sehingga kita meraih kejayaan pada hari ini.






SK.TUMUNDA SALIMANDUT
LANGKAH KAMI BERMULA DI SINI
KENANGLAH SEGALA SESUATU YANG MASIH BOLEH DIKENANG


16 comments:

kyro on 11 Januari 2009 1:52 PG berkata...

wahh!! cantiknya kampung kau boleh buat tempat percutian lah.suruhlah orang2 di sana buat homestay.

PainG on 11 Januari 2009 2:05 PG berkata...

Keindahan alam sumber inspirasi kita semua.

Kanil Dayou on 11 Januari 2009 10:33 PG berkata...

memang cantik....Tq nong...ini padang sikul ni kan....dulu-dulu sya pernah main kejar-kejar lagi sama dorang si Azmi majalin, cikgu norbon, cikgu jemrol..si lobinor...Cikgu Joulan..fuh...sweet n sour memories. Cikgu Harris, Cikgu Felicia, Cikgu Norhani, Cikgu Singkun, Cikgu Ust Zainal, Cikgu Rangkumas, Cikgu Boman…..Semua masih segar dalam ingatan. Si Ojim ingat juga sama ko tu. Dia baru bertunang bulan lepas di morion..anak si Jinod...Tq again...kalau ada gamabr lagi atau gambar2 keramaian ka....kasi upload ja utk tatapan kepada semua bekas pelajar Sk Tumunda dan mungkin juga untuk semua...he…heee…

Aiso on 11 Januari 2009 10:43 PG berkata...

yaaa... sejuk mata memandang

nong on 11 Januari 2009 1:40 PTG berkata...

TQ kepada semua blogger yang sudi memberi ulasan di sini..

Baguslah ba c Ojim uda tunang.Inda jauh uga tu morion tu.Jiran sebelah kampung ja..Bila tamu besar? Ika anil,nakasawo kono oi? Yoku ti 3 orang uda zuriat saya.semuanya hero.Nanti kalau kau sudi,masuklah blog saya "My 3 Hero" juga. nampak la kau wajah2 kami d situ.

Saya akan sentiasa upload gambar2 kampung dn apa saja yang berkaitan dengan Kg.Salimandut di sini.

Semoga suatu hari nanti kita akan dapat bersua untuk satu program Blogger KM.

Dr. Nellson Maisin on 11 Januari 2009 3:53 PTG berkata...

Kipangalaman oku silod padang dilo mari ki Anil. Ong andaman nu dit SK tokou po, misusuung tokou gima diri mamain do bula sipak kabarasan. Mamain oku i dit tiya po diri.

Tiya dit mamain silo, aku elaan ong isai ot lawan dagai (SM Masolog) diri. Om olingan kuno diri ngaran dialo diri, nga nokopilangar okoi dialo om suai po notimbak oku do bula. Ai owo, naadan oku dati diri topurimana ku tu mad oleleed i dot polinggata oku sid padang.

Gisom diri, aku po diri ominat mamain do bula sipak sampai tidino, nga ominat i maya do parkambangan dot tongo pasukan om pemain kominatan. Hee...

nong on 11 Januari 2009 10:36 PTG berkata...

Gontian ot selera no bo Ison... badminton ka. osiuk mari kie kotobus tumos togumu..hehee

Kau punya kerja ni pun sudah bikin berpeluh ba ni..

DrSam on 12 Januari 2009 12:16 PG berkata...

memang betul. tempat jatuh lagi dikenang.

Little Mike on 12 Januari 2009 6:04 PG berkata...

panorama klasik...

nong on 12 Januari 2009 8:19 PG berkata...

Memang betul itu DrSam..
Lebih2 lagi tempat kita membesar dan mencipta begitu banyak kenangan zaman kanak2 kan. memang indah dan manis untuk dikenang.Sampai ada yang senyum sendiri tu..

Kanil Dayou on 12 Januari 2009 10:49 PG berkata...

ison...babanar po owo..ie richard dati iri kiowo atau pun ie cikgu jemrol dati iri nalangar nu diri. Yoalo no mari ot otubal diri tiya diri. Nga kakal po andaman ku tobo it surat di Norhamidah Jarimal atau ie Rostinah Majimal iri..ong it minjanji dot waro perlawanan main bola...ka dit penghujung..."Pecah air dalam gelas, sudah baca mesti balas ka....." kenangan manis.

Nong...mumbal kow ka dot paanjur dot pertanding Badminton Sino...pontokon dot tiya cuti...sambil2 dot aktiviti cawangan obo...muli dati ot tonggo koruang kikiawi dot mangaramai.

nong on 12 Januari 2009 12:11 PTG berkata...

Memang waro no nacadang dot Persatuan Belia Kg.Salimandut diti nga amu po elaan sera kajalan nogi..It Ketua Pemuda UMNO Bahagian P.168 KM yalo Jemso Majalin diri nga bakal panjur e. Mudah2an jadilah...

Ong yoku diti asarok oku main badminton.Waro team ku siti KM.Asarok okoi maya tournament badminton Piala ADR P.168 Datuk Dr.Max om Liga Sukan Komuniti N.5 Tandek..awasi bo waro aktiviti sukan.Ong dumarun om amu kopomain bula ong ittongo kaki bula,boleh juga tarai2 main badminton..sekurang2nya waro e jalan potobus tumos..

Ai..ai..tandayai diko'o ino "Pecah air dalam gelas..." dino Anil.Mad ko agayo ot tarati dino d mula po..Hehehee.(Mingkaso oku kie Anil)

Bila lagi kau mau share dengan kami kau punya blog ni..Sharelah bo.

azirulgcarl on 14 Januari 2009 11:31 PTG berkata...

sy sekolah di Sk Tumunda Salimandut dari Darjah 1-6 (1991-1997)... mmg best la.

Sy ingat lagi..kalau musim hujan..sekolah ni selalu kena banjir. banyak lumpur.. (skg pun masih lagi kan mcm tu sebab dekat sungai)

sy pegi sekolah sepanjang darjah 1-6 tu dengan berjalan kaki. Dari morion ke sekolah. jalan ramai2 mcm biasa ja. ok la.

dan yg paling hebat..bilang anak buah sy..Guru besar sk salimandut masih lagi Diris Gomong...wah..lama sudah dia d sana..

well, ini mmg sekolah rendah yg menyimpan pahit manis kenangan..

hehe :P

Kanil Dayou on 16 Januari 2009 9:03 PG berkata...

Wah...masih En Diris Gomong ka guru besar di sana....boleh tahan juga dia nie..congrats Cikgu. Tapi apa pun..sedih juga la sebab Sungai Tarasak berubah sudah... nda siuk mandi sudah. Bukan macam dulu-dulu....he..hee

NONG on 16 Januari 2009 4:18 PTG berkata...

Anil...ya,masih juga Ckgu Diris GB d sna 2.
cikgu Norhani pn d sana juga.Sungai tarasak skrg ni lagi besar..dagan dat liud rumalad.

(m.y).r.a.z.e.(m.y) on 21 Januari 2009 2:44 PTG berkata...

i was there!!! childhood memories - the greatest things happened in my life! sekolah ini dah banyak, terlalu banyak perubahannya, as compared to my zaman sekitar 80-an sehingga awal 90-an!terima kasih pembangunan!mudah2an generasi kini dapat menghargai pembangunan yang ada.saya dulu sekolah di srkts ni, mana ada orang pandang! jadi bahan cemuhan orang kerana kedaifan dan kemiskinan diri berbanding orang lain ada la!hahaa...thanks to all yang memberi 'inspirasi dan kekuatan' kepadaku... terima kasih SK TUMUNDA SALIMANDUT!

 

SALIMANDUT VILLA Blak Magik is Designed by productive dreams for smashing magazine Bloggerized by Blogger Template © 2009