Sejarah kami bermula di sini...

Followers

Ahad, 22 Februari 2009

JENAKA


Amat, Abu dan Budin tersesat di dalam hutan sewaktu memburu. Mereka kemudiannya ditangkap oleh sekumpulan orang asli yang merupakan cannibal. Sewaktu dihadapkan kepada Ketua Puak cannibal, ketua puak mengatakan bahawa mereka tidak akan dijadikan sup dan dimakan jika melepasi ujian yang akan diberikan. Mereka dikehendaki pergi ke dalam hutan untuk mencari 10 biji buah-buahan yang sama jenis, lalu mereka pun beredar dan dikawal oleh beberapa orang asli supaya mereka tidak melarikan

Amat kembali dengan membawa 10 biji epal. Ketua puak itu kemudiannya berkata, "Kamu dikehendaki menyumbat kesemua 10 biji buah epal tersebut ke dalam lubang buntut kamu tanpa sebarang ekspresi di wajah atau kamu akan dimakan".
Maka bermula lah sesi menyumbat buah epal ke lubang buntut c Amat.
SATU!!!..jerit semua orang asli. Belum sempat epal kedua disumbat, c Amat sudah berteriak kesakitan lalu c Amat diikat dan diletak dalam sebuah kawah yang besar untuk direbus jadi rimabus (sup).

Abu pula kembali dengan 10 biji anggur. Ketua puak mengarahkan perkara yang sama kepada Abu. Abu merasakan tiadalah susah mana. Dari jauh Amat mendengar orang2 asli mengira SATU!!!!....DUA!!!...TIGA!!!!...EMPAT!!!!!...LIMA!!!!...ENAM!!!!...TUJUH!!!!.....LAPAN!!!!..., tiba2 Amat terdengar Abu ketawa terbahak-bahak. Abu diletakkan bersebelahan Amat dalam kawah.

"Wei!!..yang ko gelak apa hal?..ko da nak lepas sudah tadi tu!!.." Amat membentak
Abu jawab "Aku tak tahanlah Mat..tengah rileks2 sumbat anggur, tiba2 Budin balik bawa tembikai 10 biji.."

NOTA : Nasib bukan buah durian..hehe:)
 

SALIMANDUT VILLA Blak Magik is Designed by productive dreams for smashing magazine Bloggerized by Blogger Template © 2009