Sejarah kami bermula di sini...

Followers

Ahad, 1 Februari 2009

DARI SALIMANDUT KE PULAU BANGGI






Salam semua...
Sudah terlalu lama saya tidak posting apa2 dalam blog saya ini.Rindu pula. Bukan tidak mahu post apa2 cuma baru2 ini saya kurang sihat.Syukur kepada TUHAN kerana masih beri saya peluang untuk hidup.
Hari ini,adik saya Cikgu Juani Tuyundo akan kembali ke Pulau Banggi setelah bercuti selama seminggu sempena perayaan CNY.Suami saya yang menghantarnya ke pelabuhan di Kudat. Saya kira mau ikut juga tapi saya belum sembuh betul, nanti otingkau bilang dusun jadi saya di rumah saja dengan My3 Hero yang kaya gelagat..
Adik saya tidak keseorangan masa ini..Geng karas masa di SMK.Tandek dulu iaitu Jackson Jailip pun mengajar di Pulau Banggi juga namun di sekolah yang berasingan.Sama2lah dorang membelah samudera demi menyemai bakti kepada anak2 Sabah.
SANGURU kenal juga ini dua urang penyamun ni... Dalam gambar, yang pakai baju merah bertopi tu adik saya Cikgu Juani Tuyundo..Yang pakai baju biru + oren berkolar tu Cikgu Jackson Jailip dari Kg.Mangkalua atau Kg.Talantang tu.Saya lupa sudah...apa pun yang penting dua orang manusia ni berasal dari Tandek,Kota Marudu..hehee




9 comments:

AragangTandik on 2 Februari 2009 9:04 PG berkata...

Syukurla ko sudah sembuh. Kami rindu sama ko. Banyak-banyak berehat.

KaniL on 2 Februari 2009 9:20 PG berkata...

Hi nong, sihat sudah...he..he. Bukan apa, bila sya tinggu entri ko ni pasal kudat sana jeti ni...mcm nangis & ketawa pun ada. Masa sya sikul sana kudat dulu, pernah ba sya jatuh sana jeti dia tu..degil ba...pasal mau ambil gambar ja... Hei...Jeti...jeti...abis IC dan duit RM 8 sia basah...

Cherry on 2 Februari 2009 2:11 PTG berkata...

hi Nong, good to have you back.. banyak-banyak minum air boh..

JMimie Mabin on 2 Februari 2009 11:10 PTG berkata...

welcome back! syukur la makin baik bo nong..mkan ubat dgn teratur, jgn buang bilang nasihat itu akhbar SAM..hehe

DrSam on 2 Februari 2009 11:48 PTG berkata...

semoga cepat sembuh dan kembali berkongsi cerita dengan rakan blogger lain.

Little Mike on 3 Februari 2009 12:44 PTG berkata...

selamat kembali mengaktifkan diri dalam dunia blogger... harap terus sembuh dan semakin baik.

paaalan-palan bo.. hehe

NONG on 3 Februari 2009 9:33 PTG berkata...

Salam semua..syukur juga sebab sya uda sembuh.Takut juga MATI bo ni tu belum banyak lagi pahala..hehee.
Thanks atas doa yang berterusan..

AragangTandik..TQ banyak2 kie.Sya pun rindu uda ni masuk blog kawan2.Sampai sekarang sya belum email ko g no hp sya sma ko..Nti sya email kie..

Anil..waro bala'ai memori indah nu ad jeti dilo bo.Nokolungaang ko oi? ai..ai..awasi tu kelo ko tumuyog.Ong ugu dogo tu amu kelo memang olosod.hehe

Cherry..Thanks.I will do. berabis uda ni minum air..hehe

Mimie..ya,sya rindu uda mau menyibuk sini blog terutama OFIS SAM.Lumangad uda sya mau mengulas ni..

DrSam..Thanks aah..inda sabar uda ni mau mengintai blog kawan2.

LM..Thanks,hanya ungkapan ini yg mampu sya ungkapkan untuk semua kawan2 yg tidak pernah berhenti mendoakan supaya sya cepat sembuh.
Kita memang tidak dapat lari dari dugaan,selagi kita mampu bertahan, bertahanlah hingga hembusan nafas yang terakhir.

Nani Aling on 6 Februari 2009 12:51 PTG berkata...

template baru kau ada semangat patriotik tapi oleh kerana konsep blog kau ni bukan pasal kenegeraan semata-mata, bagi aku template yang lama lagi sesuai, cantiks dan cool...hehe

NONG on 7 Februari 2009 9:53 PG berkata...

Nani Aling...
TQ atas kepekaan.hehee, ini belum habis edit g ba ni.Arkitek saya d jepun masih sibuk g.hehee
Nanti saya tukar ke layout yang lain ahh...

 

SALIMANDUT VILLA Blak Magik is Designed by productive dreams for smashing magazine Bloggerized by Blogger Template © 2009