Sejarah kami bermula di sini...

Followers

Rabu, 18 November 2009

MAAF..


Salam sayang & salam perpaduan kepada semua rakan2 maya & pengunjung Blog SV ini.
Saya mohon kemaafan kerana sudah lama tidak UPDATE blog ini memandangkan terdapat sedikit kesibukan kebelakangan ini.
Apa pun, selepas semua kesibukan ini...PASTI Blog SV ini akan UPDATE selalu.
BIG THANKS kepada rakan2 kerana rajin ziarah laman maya saya.
TUHAN memberkati. Amen.

Khamis, 5 November 2009

SELAMAT DATANG KE PESTA JAGUNG KOTA MARUDU 2009
SELAMAT DATANG KE SAMBUTAN PESTA JAGUNG KOTA MARUDU 2009
MARI KITA MERIAHKAN LAGI PESTA JAGUNG TAHUN INI.

Sabtu, 3 Oktober 2009

AMARAN BERJAGA-JAGA


SuperTyphoon Parma yang lebih kuat dari ribut Ketsana dijangka melanda utara Filipina bermula tengah malam ini dengan kelajuan 185km sejam, tempiasnya mungkin singgah di tempat kita terutamanya pantai barat Sabah. Sila sebarkan dan sentiasa ikuti berita semasa di radio, tv dan internet… Peringatan penting dari pihak keselamatan….

GAMBAR BERSAMA MEJAR DR.FAIZ KHALEED
MESRA AIDILFITRI BERSAMA YB.PUAN ANITA BARANTING


YB.Pn Anita bersama Pengerusi JKKK Kg.Salimandut En.Mohd Fadzil Tuyundo


MESRA AIDILFITRI BERSAMA KETUA UMNO BAHAGIAN P.168 KOTA MARUDU, EN.WETROM BAHANDABudaya kunjung mengunjung dan bersedekah di hari dan bulan yang baik ini amatlah dituntut oleh agama. Budaya beginilah yang merapatkah kita dengan keluarga dan sahabat andai tanpa mengira latar belakang kaum dan agama. Sempena Hari Raya majlis Mesra Aidilfitri telah berlangsung di Kampung Salimandut bersama Ketua UMNO Bahagian Kota Marudu dengan penduduk setempat.

Mesra Di Aidilfitri Kampung Salimandut
25/09/2009
Di Perkarangan Rumah Pegawai Khas Ketua UMNO Bahagian Saudara Jomin Tuyundo.

Jumaat, 2 Oktober 2009

MESYUARAT DI JABATAN PERKHIDMATAN HAIWAN
Mesyuarat Penyelarasan Program Persampelan untuk Projek Pemvaksinan Intranasal Penyakit Haemorrhagic Septicaemia (Hawar Berdarah)

Khamis, 1 Oktober 2009

KESEDARAN IT YB.PUAN ANITA TINGGI..


ABCD0002

Perjumpaan yang diadakan di Bilik Perbincangan, Hotel Marudu Inn antara rakan-rakan SAM/KUSNET dengan YB Puan Anita Baranting berkaitan dengan perancangan untuk membina laman web rasmi DUN Tandek membuktikan YB Puan Anita Baranting sangat prihatin dengan perkembangan IT pada masa kini.

Khamis, 24 September 2009

JEMPUTAN RAYA TERBUKA KAMPUNG SALIMANDUT 2009


SELAKU SETIAUSAHA/BENDAHARI JKKK KG.SALIMANDUT,
DENGAN ITU SAYA MENJEMPUT DAN MEMPERLAWA SEMUA RAKAN2, SAHABAT HANDAI UNTUK DATANG KE MAJLIS RAYA TERBUKA KAMPUNG SALIMANDUT BAGI TAHUN 2009 INI PADA MASA DAN KETETAPAN BERIKUT:

TARIKH : 25 SEPTEMBER 2009 (JUMAAT)
TEMPAT : PERKARANGAN RUMAH EN.JOMIN TUYUNDO
MASA : JAM 9 PAGI

DIJANGKA TETAMU YANG HADIR IALAH YB.PUAN ANITA BARANTING,
KETUA UMNO BAHAGIAN P.168 KOTA MARUDU EN.WETROM BAHANDA,
TUAN PEGAWAI DAERAH SERTA ROMBONGAN.
RAKAN2 SUARA ANAK MARUDU, UTARAFM DAN RAKAN2 KUSNET
JUGA DIJEMPUT DATANG.

SEMOGA KEHADIRAN RAKAN2 SEMUA AKAN MEMERIAHKAN LAGI SAMBUTAN RAYA KAMPUNG SALIMANDUT TAHUN INI.

Sabtu, 19 September 2009

SALAM AIDILFITRIBicara kadang2 tak terjaga, Janji kadang2 terabai, Hati kadang2 berprasangka, Sikap kadang2 menyakitkan...Hidup ini menjadi terlalu INDAH jika masih ada rasa maaf-bermaafan..SALAM AIDILFITRI untuk semua. TUHAN memberkati..
Selasa, 15 September 2009

PRORGAM BERBUKA PUASA BERSAMA SAM/KUSNET/UTARAFM BERSAMA YB.PUAN ANITA BARANTING


Program berbuka puasa SAM/UtaraFM di kediaman Sanguru @ Cikgu Androd Sadian telah dihadiri oleh YB.Puan Anita Baranting.
Kehadiran YB banyak menyuntik semangat perjuangan kepada kami.Kami juga dapat berkongsi cerita dengan YB.
Syabas & Tahniah Kepada YB.Puan Anita Baranting kerana begitu komited dalam menunaikan setiap jemputan rakyatnya.Beliau benar2 memberikan kami naluri ibu dalam diri beliau.
Semoga YB akan terus mantap dalam perjuangan kepimpinannya..Kami rakyatnya sentiasa menyokong.

Khamis, 3 September 2009

TAKLIMAT CARA PENGISIAN BORANG PROFAIL KAMPUNG


Hari ini 3 SEPT 2009 (Khamis), saya telah menghadiri Taklimat Cara Pengisian Borang Profail Kampung bertempat di Bilik Gerakan Majlis Daerah Kota Marudu (MDKM).
Taklimat tersebut telah disampaikan oleh Pegawai Kemajuan Masyarakat (CDO) iaitu En.Sukimi Soyoh.
Saya selaku Setiausaha JKKK Kg.Salimandut bersama-sama dengan Pengerusi JKKK seluruh kampung kawasan N.5 Tandek hadir dalam teklimat tersebut.
Mujurlah sebelum ni kami telah pun membuat profail Kg.salimandut.Jadi senanglah kerja.
Tempoh masa sebulan telah diberikan untuk menyiapkan profail kampung ini.
Saya ada mengambil gambar cuma tidak sempat edit untuk post di sini.
Nanti bila sudah edit baru saya post.

Selasa, 25 Ogos 2009

KETUA PEMUDA UMNO P.168 KOTA MARUDUEN.JAMESO MAJALIN
(Gambar: Ketika berucap dalam Persidangan Pemuda UMNO P.168 Kota Marudu 2009)

Apa yang menjadi 'kebangaan' kepada kampung kami ketika ini ialah Ketua Pemuda UMNO Bahagian P.168 Kota Marudu En.Jameso Majalin adalah anak jati Kg.Salimandut yang dalam diam punya aura yang sangat luar biasa.

Penglibatannya dalam dunia politik sama sekali boleh dikatakan 'sedang2 sahaja' tetapi dalam Pemilihan yang lepas, tiada siapa dapat menjangkakan bahawa beliau akan menang apabila bertanding 3 penjuru dengan lawan yang bukan calang2 orangnya.

Apa yang menjadi harapan kami sebagai penduduk Kg.Salimandut ialah mendoakan perjalanan politik beliau akan terus mantap dan cemerlang dan terus berkhidmat kepada rakyat berbilang kaum.

Khamis, 20 Ogos 2009

SALAM MERDEKA KE-52...

SALAM MERDEKA UNTUK SELURUH RAKYAT MALAYSIA TERCINTA.
1MALAYSIA

"Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan"

PERTANDINGAN BINTANG PELADANG DAERAH KOTA MARUDU 2009


Ucapan Perasmian daripada YB.Puan Anita Baranting
ADUN N.5 Tandek

Ucapan Aluan daripada YBHG Datuk George Sangkin
Pengerusi Lembaga Peladang Daerah Kota Marudu.

YBHG. Puan Luvita Koisun (Pegawai Daerah Kota Marudu) menyampaikan cenderahati kepada para pengadil Bintang Peladang Daerah Kota Marudu 2009.

Sesi penyampaian hadiah kepada para pemenang Bintang Peladang

Pengerusi Penganjur En.Jaimbol Dangus menyampaikan saguhati kepada para peserta Bintang Peladang.

Barisan para peserta Bintang Peladang 2009


Orang ramai yang hadir

Semalam, saya berpeluang menyertai YB.Puan Anita Baranting ke Program Pertandingan Bintang Peladang Daerah Kota Marudu bagi tahun 2009 bertempat di Tapak Tamu Pekan Tandek.Kehadiran amat memberangsangkan sekali pada malam itu.

YB.Puan Anita merasmikan Pertandingan ini dan turut hadir dalam program ini ialah Pegawai Daerah Puan Luvita Koisun, PKR N.5 Tandek En.Hendrus Anding, dan Ahli Lembaga Peladang Daerah Kota Marudu juga orang ramai yang memberikan komitmen.

Kehdairan artis tempatan Sabah iaitu Jimmy Palikat sebagai juri turut menghangatkan lagi suasana program itu.Dan buat julung kalinya Program seumpama ini diadakan di Pekan Tandek menampakkan sedikit perubahan suasana Pekan ini yang selama ini dirundung kesunyian.

Harapan kita pada masa2 akan datang supaya lebih banyak lagi program ADUN atau apa juga program kemasyarakatan akan dilaksanakan di Pekan Tandek ini.Ini akan membuka ruang pelopor kepada tumpuan masyarakat Tandek di pekan ini.

SYABAS & TAHNIAH kepada pihak Penganjur kerana mempunyai idea seistimewa ini untuk menjadikan Pekan Tandek sebagai Pusat penganjuran program ini.Syukur dengan risiko yang mereka ambil telah berjaya menawan hati masyarakat Tandek secara perlahan-lahan. Saya yakin dan percaya permulaan kecil ini akan membuka kepada agenda2 besar selepas ini.

SYABAS & TAHNIAH juga kepada YB.Puan Anita Baranting, Tuan Pegawai Daerah kerana begitu komitmen sehingga habis acara iaitu sekitar jam 11.50 malam.
Inilah jiwa pemimpin yang kita perlukan dalam kelompok masyarakat kita yang pelbagai ini.

SALAM SAM & Salam Perpaduan untuk semua.

KEMBARA JALUR GEMILANG DAERAH KOTA MARUDU 2009


Sebanyak 50 buah boat telah dinaiki untuk kembara jalur gemilang dari Kg.Tanjung Batu menuju ke Salaping.


Makan tengahari di Dewan Komuniti Kota Marudu
bersama semua kontinjen


( YB.Puan Anita & Pegawai Daerah menaikkan bendera di destinasi terakhir di Kg.Tanjung Batu)

( YB.Anita & Pegawai Daerah bersama Pengetua SMK.Tandek )

( YB.Puan Anita Baranting sedang menandatangani buku lawatan SMK.Tandek )

( Destinasi : SMK.Tandek )

( Destinasi Kg.Morion)

(Destinasi: Kg.Masolog )

(Destinasi : Kg.Damai )

Kota Marudu, hari ini 19 OGOS 2009 ( RABU), Kembara Jalur Gemilang telah diadakan sempena dengan Bulan Kemerdekaan Ke - 52 bagi tahun 2009 ini.
Turut bersama2 dalam Kembara Jalur Gemilang ini ialah YB.Puan Anita Baranting ADUN N.5 Tandek, Tuan Pegawai Daerah Kota Marudu (Puan Luvita Koisun),Ketua2 Jabatan, kakitangan2 Awam, ahli2 parti setiap komponen BN dan tidak kurang juga orang ramai yang turut mengambil bahagian dalam kembara ini.

Sebanyak 5 destinasi yang telah dituju, antaranya ialah Kg.Damai, Kg.Masolog, Kg. Morion, SMK.Tandek dan Kg.Tanjung Batu di mana kesemua destinasi ini telah diadakan nyanyian lagu Negaraku dan lagu Sabah Tanah Airku diiringi dengan menaikkan bendera Sabah dan jalur gemilang kita.

Destinasi ke 6 ialah Salaping di mana semua kontinjen yang menyertai kembara ini telah menaiki bot merentasi laut menuju ke Salaping.Dan dianggarkan kira2 50 buah bot telah bergerak dalam Kembara Jalur Gemilang di Laut.

Saya percaya program2 seumpama ini wajib diteruskan untuk tahun2 akan datang bagi membakar semangat juang masyarakat kita untuk mencintai negara Malaysia tercinta.

TAHNIAH kepada YB.Puan Anita Baranting dan Tuan Pegawai Daerah juga semua pihak yang bersama2 menjayakan Program Kembara Jalur Gemilang ini.Semoga usaha seumpama ini tidak akan berakhir setakat di sini saja tetapi juga pada tahun2 akan datang.

 

SALIMANDUT VILLA Blak Magik is Designed by productive dreams for smashing magazine Bloggerized by Blogger Template © 2009