Sejarah kami bermula di sini...

Followers

Sabtu, 3 Januari 2009



Gambar ini dirakam pada 3 Jan 2009 (Sabtu) bertempat di simpang 3 Damai... YB Datuk Dr.Max,Bodyguard Vincent Yong dan Justina Tuyundo selaku Ketua Puteri UMNO Cawangan Kg.Salimandut beradadalam gambar....
Jalan masuk ke Kg.Damai yang merupakan laluan utama beberapa buah kampung tersekat oleh banjir...

13 comments:

nong_Justina T on 3 Januari 2009 6:31 PTG berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Aiso on 3 Januari 2009 11:14 PTG berkata...

hmmm... banjir? alaa... nda jadi la balik kg ni. tq tq dgn liputan ko ni hehehe.

Little Mike on 4 Januari 2009 1:01 PG berkata...

Ba.. apa macam sudah perkembangan banjir? Harap2 semuanya ok di sana...

nong_Justina T on 4 Januari 2009 9:53 PTG berkata...

TQ kio masuk blog saya...
banjir sudah surut bo nga alamas tongo lo'ot lumpur...hehehe

Dr. Nellson Maisin on 4 Januari 2009 11:46 PTG berkata...

Jalan raya ka sungai tu? Macam rilek saja c Datuk Max tu. Mungkin dah biasa kali. ;(

MAWAR BERDURI on 5 Januari 2009 4:19 PTG berkata...

wah?

teruk juga banjir di km ya. mawar ada dengar juga dari kawan. tapi ndak sangka sampai mcm 2 sekali plak jadinya.

apa yang mawar dengar, kawan sampai tak dapat keluar p belik lauk keciannya..jalan utama tengalam. bahaya juga ni.

pa pun semoga tindakan dapat di ambil secara drastik oleh pihak yang berwajib.

teruskan posting anda...bagus kalau ada blogger dari setiap daerah kan, boleh share maklumat tanpa perlu ke kawasan 2.

DrSam on 5 Januari 2009 5:44 PTG berkata...

hope you are not affected by the flood. Happy new year.

Lt M Muss (PSSTUDM) on 5 Januari 2009 7:18 PTG berkata...

Kampung Rasak Laut/Tandek/lain2 kampung yg kena banjir sama teruk dengan Damai Datuk/YB/DO/OCPD ada pigi ka?? Ada juga ka diorang punya bantuan untuk itu mangsa banjir KM??

nong_Justina T on 5 Januari 2009 9:25 PTG berkata...

Lt M...saya bukan memihak kepada mana2 pihak lebih2 lagi pihak yang berwajib tetapi dalam hal ni Datuk Max,DO,OCPD,PKR dan beberapa orang yang berkereta 4x4 memang ada pergi tempat2 yg kena banjir...Ketika saya bersama2 dgn mereka di jalan simpang Damai,mereka sama2 bergerak menuju ke sebelah Tandek.Sayang saya tak dapat ikut sebab kereta saya kancil saja..manalah mampu membelah arus banjir ketika itu.Silap haribulan saya yang otogob...tiadalah dapat memblog lagi..hehehe.
Saya percaya pihak berwajib pasti ada tindakan terbaik untuk semua ni..Just wait and see la. Kalau tiada pun,life must go on. Sedangkan kampung saya sendiri pun kena banjir.Kalau itu SK saja,minta maaf.jadi padang lautan milo bo.
Pihak JKKK dan Ketua Kampung harus memainkan peranan dalam hal ni juga....hehehe...:)

Lt M Muss (PSSTUDM) on 6 Januari 2009 12:00 PG berkata...

Terima kasih bo... sudah baca blog sayakan.. so, inda' payah mo ulas panjang lagi lah ni kan...hehe.. anywhere salam perkenalan saya ucapkan... sementara mood tahun baru masi ada ni, ucapan saya semoga sentiasa sukses dan berbahagia disamping keluarga tersayang..

Dr. Nellson Maisin on 6 Januari 2009 12:04 PG berkata...

Nong, I don't know if you ever remembered me or not. Never mind. Happy to encounter your blog. I've followed this blog and hope you can do the same for quick access in the future. Thanks.

Note: Ketua Puteri Umno?

nong_Justina T on 6 Januari 2009 9:02 PG berkata...

Dr.Nellson...Eson,i will never forget u my cousin.Dah lama kita tak jumpa.Sumuang pogi id blog ku wokon "my 3 hero".
Ketua Puteri UMNO Cawangan aja bo...mudah-mudahan kalau ada rezeki masa akan datang,cuba yang besar sikit pula...hehee:)
sisiongo ko kumaraj tidino Eson?Piro no tanak nu oi?
Any way..salam NEW YEAR 2 u 2.. GOD BLESS

nong_Justina T on 6 Januari 2009 11:24 PG berkata...

Lt M Muss...hanya dalam blog ni ja kita dapat menyuarakan pandangan,bertukar pendapat,berkongsi idea dan ilmu juga segala yang dapat dan boleh dikongsi bersama...(jgn kongsi jadi zionis sudahlah ah..hehe)

DrSam...TQ lawat blog saya yang tak seberapa ini.

MAWAR BERDURI...Tq juga kio sudi masuk blog saya.. saya ni baru mau belajar jolok cempedak ba.:)Ada juga kawan bunga saya d sini.

Begitu juga Mike dan Aiso yang sudi melawat blog saya...Peeweet!

 

SALIMANDUT VILLA Blak Magik is Designed by productive dreams for smashing magazine Bloggerized by Blogger Template © 2009